DE TRAINERS BIJ NIVEB

RL_016_Hatting_180620

Norbert Hattink

Fysiotherapeut
NL – DE

Ik ben Norbert Hattink (1965), en sinds 1990 afgestudeerd fysiotherapeut. Mijn werkervaring heb ik opgedaan in ziekenhuizen, verpleeghuizen, revalidatieafdelingen en particuliere praktijken. Dit alles in Nederland, Zwitserland en Duitsland. De vakgebieden waarop ik de meeste ervaringen heb mogen verzamelen zijn: orthopedie, neurologie, revalidatie en vooral de geriatrie inclusief psychogerontologie. Tevens heb ik mij altijd sterk geïnteresseerd in het aanpassen van en de verzorging van geschikte hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld bedden, rolstoelen en rollators.

Sinds 1996 ben ik me steeds intensiever gaan bezighouden met Kinaesthetics. Na het afsluiten van de trainersopleiding in 2004 heb ik Niveb opgericht. Een scholingsinstituut voor alles wat met effectief bewegen te maken heeft en specifiek met Kinaesthetics. Mijn passie is hiermee mijn beroep geworden. De betekenis van eigenbeweging verbinden met recent wetenschappelijke kennis. Als trainer wil ik mensen begeleiden op hun ontdekkingsreis van de eigenbeweging en de betekenis hiervan laten voelen en leren.

Voor mij is niet de parate kennis belangrijk, maar de bereidheid om lerend op onderzoek uit te gaan en zo zichzelf en de zorgcliënt beter te leren kennen. Zo creëert u gezonde situaties voor uzelf, de zorgcliënt en de organisatie. Samen gezonder bewegen door eigen regie en wederzijds respect.

foto3-300x300

Paul Broens

Fysiotherapeut
NL – DE – EN

Mijn naam is Paul Broens en ik ben in 1987 afgestudeerd als Fysiotherapeut. Na een periode van loondienst werk ik vanaf 2000 als zelfstandig ondernemer, mede-eigenaar, van LifeStyle health & prevention Weert. Mijn werk- en interessegebied is arbeidsrevalidatie, preventie en duurzame inzetbaarheid. In het kader van de zorg ben ik vooral actief op het gebied van fysieke belasting en belastbaarheid en het opleiden, trainen van ergocoaches.

Vanaf 2011 heb ik mij verdiept in Niveb-Kinaesthetics. Mijn visie op ergonomisch handelen in de zorg is hierdoor enorm veranderd. Van relatief zware til- en transfertechnieken naar het uitlokken en het zoveel als mogelijk zelfstandig verplaatsen door de cliënt zelf. Het resultaat is een win-win: de fysieke belasting van de hulpverlener verminderd en de zelfredzaamheid van de hulpvrager neemt toe.

Nog steeds ben ik verrast hoe goed de visie en gereedschapskist in de dagelijkse zorgpraktijk werkt. Ik ervaar het dan ook als een cadeautje dat ik dat ik een bijdrage mag leveren aan het uitdragen van de Niveb-Kinaesthetics werkwijze. Tot gauw!

foto2-300x300

Josef Lohmüller

Verpleegkundige
DE – EN

Ich arbeite als Pflegefachmann in der Schweiz, habe nach meiner Ausbildung in Deutschland in der Langzeitpflege gearbeitet. Seit 1999 arbeitete ich vermehrt mit Menschen im Wachkoma , dieses seit 2003 ausschließlich.

2008 wechselte ich in die Heimbeatmungspflege. Erst in einer Wohngemeinschaft in Düsseldorf , später in der 1:1 Betreuung mit unterschiedlichen Respiratoren.

2014 wurde ich Freiberufler und habe an unterschiedlichen Orten in ganz Deutschland im Bereich Wachkoma, Beatmung und der neurologischen Rehabilitation weiter Erfahrungen gesammelt.

2016 bin ich mit meiner Frau in die Schweiz gezogen, wo ich zum jetzigen Zeitpunkt im Kanton Zug  in der Langzeitpflege tätig bin.

foto1-300x300

Rob Vandevyvere

Verpleegkundige / Ergonoom
NL – FR – EN – DE